Decathlon tesztek szubjektív

Decathlon tesztek szubjektív

FORCLAZ FEJLÁMPA BIVOUAC 500

2020. március 13. - dekigr

Decathlon 2020-as év eleji fejlámpa újdonságai... #1

20200312_181755.jpg

FORCLAZ FEJLÁMPA BIVOUAC 500

Ízelítő ismertető vagy ahogy a művelt francia mondaná, First Impression[s]...

FORCLAZ FEJLÁMPA BIVOUAC 500
============================
Elsőre az új specialitás az ULTRALITE kategóriás bivak szupercikuság 'szurta ki a szemem', mert hirtelen nem értettem mit is rejthet a szüttyő.
Igen, szüttyő. Ezt ugyanis egy kis[mini] tárolózsákban adják - mint a sárga TREK 900-ast - , gondolom az USB töltőkábel és a csomagoloanyag elhagyhatósága miatt. 'WIN-WIN'.
Igen USB... a mini, mindössze 42 grammos [ saját mérés ] fejlámpa beépített 750mAh-s akkuval rendelkezik, ehez adnak egy kis USB-kábelt is, hogy outside, napelem, Biolite vagy PowerBank segítségével, kényelmesen lehessen tölteni.
Nem túl sok, de itt nem a hosszú élettartam volt a cél, ez egy kis fényhatótávolságú lámpa, ahova a 100 lumenes fényereje több mint elég. Már az is csoda, hogy ekkora kis méretbol ez kijön, tényleg érzékelhetetlenül könnyu, gyanítom nem én leszek az egyetlen aki vagy lecseréli az eddigit, vagy ezzel bevezeti a backup lámpa foglamát...;-)
Nem csak könnyu, de picike is, zsebrevágva, de még farzsebbe is simán észrevehetetlen [ NEM RÁÜLNI!!! ]. Mellesleg ez még annyira nem is lehetetlen, hisz itt is kapunk egy kis praktikus extrát: VAN LOCK, azaz zárható a lámpa véletlenszeru bekapcsolás ellen, ehhez csak 3 másodpercig nyomnunk kell a gombot [ csak kikapcsolt állapotban! ]. Azt az egyet, ami van rajta.
Ez ugyan pici de a téli kirándulókra/sítúrázókra nem nagyon gondoltak, mert egy vastagabb kesztyuben csak nehezen kitapintható az amúgy a tetosíkból kissé kilógó gomb. Ami tud még egy újabb - régesrég várt - extrát, végre ITT a DIMMING !!!!!!!
...azaz ha a fehér ledet bekapcsolva [ 2 klikk/nyomás ] állapotban hosszabban nyomjuk, elkezd a fényero fokozatmentesen halványulni, majd eléri az alsó korlátot a 10 LM-t villan egyet s elkezd visszaerosödni a max. 100 lumenig, majd megint villan egyet és így tovább... HURRÁ! végre ez is ellérkezett, ráadásul egy nem túl drága fejlámpába.

Miután nincs módmemória, az egyedi beállításunk után elkapcsolva és vissza - történjen ez bármelyik másik módba is - az alapbeállítást kapjuk vissza.


És hogy az extrák sora itt ne érjen véget, USB-s töltés révén, kapunk még egy kis zöld-piros ledet ami a töltöttség visszajelzésre szolgál, ami sajnos zárolt állapotban nem jelzi az aksi állapotát. Viszont mivel a lámpa a zárolt állapotot 3 piros villogással jelzi, gyakorlatilag kapunk egy kis villogo piros-t is a pénzünkért, bár sokkal jobb lett volna, ha mindez a normál üzemmódok egyike s folyamatos, így viszont kénytelenek vagyunk kézzel nyomkodni a lezárt lámpát ha ezzel akarunk jelezni. Kár!
A fejlámpa mérete ellenére döntheto, ráadásul 90 fokban.Big LIKE.
A fejpánt leveheto ezáltal mosható, a rajta lévo kis muanyag állító csúszócsatok ergonomikusan formázottak, bár a kis méretük miatt a vastag kesztyü itt is ellenséget fog csinálni belolük.


De hogy a sok dícséret ne maradjon balansz nélkül, vegyük kritikusan szemügyre, mit sporoltak le nekünk róla.
-A fejpánton ugyan felirat van [ Forclaz ] de nem veri vissza a fényt. Azt hiszem erre mondja az orosz, hogy Shame on you. Egy Bivaklámpán?
-A ház anyaga sem tartalmaz fluor/foszforeszkáló elemet. S.O.Y. #2.0.
-Az USB töltés nyílása, érthetetlen módon pont felülre került, WARUM? Ezt még az olcsóbb új TREK 100-asnál is megugrották, ott legalább már oldalra került, félmegoldás node mégis...

Méretek. Jobb oldalon a kis szürke-piros tetején ott virít a piros, gumírozott USB foglalat a gomb mellett balra.
20200313_182925.jpg

20200313_183002.jpg

A vakuról visszaverô felirat jól látszik a DB SPOT szürke pántján, sajnos a többin nincsen ez a filléres ám annál hasznosabb 'extra' opció. ;-(

 

Technikai adatokkal nem fárasztok senkit a deki oldalán fentvan minden:

https://www.decathlon.hu/fejlampa-bivouac-500--id_8559673.html


Igazi foga fehérjét - mint minden - majd terepi használat közben mutatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://decathlontesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr8215520040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása